Antonio Espinosa Ruiz

Director de Vilamuseu

Antonio Espinosa Ruiz

Director de Vilamuseu

Biography

< PROGRAM

Doctor en Filosofia i Lletres (Prehistòria i Arqueologia, Universitat Autònoma de Madrid, 1996). Professor associat d’Arqueologia de la Universitat d’Alacant (1997-2014, des de llavors Col·laborador honorífic), i des de 1996 director de Vilamuseu (Xarxa Municipal de Museus i Monuments de la Vila Joiosa).

Coeditor científic del Manual d’Accessibilitat i Inclusió en Museus i Llocs del patrimoni Cultural i Natural, Ed. Trea, Gijón, 2013), i autor de nombroses publicacions sobre inclusió al patrimoni.

Membre del Comitè Permanent del Congrés Internacional d’Educació i Accessibilitat en Museus des de la III edició (2016). Director / coordinador de diferents cursos i mòduls de Postgraus universitaris sobre interpretació, museologia, disseny inclusiu i turisme cultural de la Universitat d’Alacant; i professor d’altres a les universitats de La Corunya, Politècnica de València, Múrcia, Valladolid, Autònoma de Madrid, Francisco Marroquín (Guatemala), etc.

Ponent convidat en nombrosos cursos, seminaris i congressos nacionals i internacionals sobre accessibilitat al Patrimoni (Acesso em Revers, Sâo Paulo, 2009; Fòrum Internacional de Disseny Universal, Màlaga, 2011; Congrés Internacional de l’European Exhibition Network, Marq, Alacant, 2015; CEAPAT, Madrid, 2014; Museu Tattile Statale Omero, Itàlia, 2017; etc.

Membre de l’Associació per a la Interpretació del Patrimoni (AIP), de la qual ha estat president

All session by Antonio Espinosa Ruiz

On the planning and management of accessibility and access to content. New debates and new challenges

14 June
9:30h - 10:00h

Presentation of reference publications

14 June
13:15h - 13:30h