Antonio Espinosa Ruiz

Director de Vilamuseu

Antonio Espinosa Ruiz

Director de Vilamuseu

Biografia

< Tornar a PROGRAMA

Doctor en Filosofia i Lletres (Prehistòria i Arqueologia, Universitat Autònoma de Madrid, 1996). Professor associat d’Arqueologia de la Universitat d’Alacant (1997-2014, des de llavors Col·laborador honorífic), i des de 1996 director de Vilamuseu (Xarxa Municipal de Museus i Monuments de la Vila Joiosa).

Coeditor científic del Manual d’Accessibilitat i Inclusió en Museus i Llocs del patrimoni Cultural i Natural, Ed. Trea, Gijón, 2013), i autor de nombroses publicacions sobre inclusió al patrimoni.

Membre del Comitè Permanent del Congrés Internacional d’Educació i Accessibilitat en Museus des de la III edició (2016). Director / coordinador de diferents cursos i mòduls de Postgraus universitaris sobre interpretació, museologia, disseny inclusiu i turisme cultural de la Universitat d’Alacant; i professor d’altres a les universitats de La Corunya, Politècnica de València, Múrcia, Valladolid, Autònoma de Madrid, Francisco Marroquín (Guatemala), etc.

Ponent convidat en nombrosos cursos, seminaris i congressos nacionals i internacionals sobre accessibilitat al Patrimoni (Acesso em Revers, Sâo Paulo, 2009; Fòrum Internacional de Disseny Universal, Màlaga, 2011; Congrés Internacional de l’European Exhibition Network, Marq, Alacant, 2015; CEAPAT, Madrid, 2014; Museu Tattile Statale Omero, Itàlia, 2017; etc.

Membre de l’Associació per a la Interpretació del Patrimoni (AIP), de la qual ha estat president.

Totes les sessions de Antonio Espinosa Ruiz

Sobre planificació i gestió de l’accessibilitat i l’accés als continguts. Nous debats i nous reptes

14 juny
9:30h - 10:00h

Presentació de publicacions de referència

14 juny
13:15h - 13:30h