Encarna Lago

Gerente de la Rede Museística de Lugo

Encarna Lago

Gerente de la Rede Museística de Lugo

Biografia

< Tornar a PROGRAMA

Gerent de la Xarxa Museística de Deputación de Lugo.

Dinou anys d’experiència en la direcció, programació i gestió de museus dins de les línies del “Movemento Internacional per unha nova Museoloxía (MINOM)”. Autora de diverses publicacions, coordinadora i comissària de diversos projectes i exposicions. Ha estat ponent en diferents fòrums, sobre gestió, xarxes, responsabilitat social, capacitats diverses, accessibilitat, inclusió, gèneres, igualtat, innovació didàctica i cultures en diàleg. Va promoure la creació del Departament de Capacitats Diferents i la pròpia RMP.

Forma part del Comitè d’honor de la Biennal d’Art Contemporània de la Fundació Once 2018. Aquesta al Consello Consultiu de la Facultat d’Humanitats, docent del Curs d’Expert Universitari en Gestió Cultural (USC). Defensora del treball en Xarxa, forma part de WILPF Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat.

Sota la seva gestió, la Xarxa Museística va ser reconeguda, entre d’altres, amb el Premi de la Crítica de Galícia 2004, Premi Millor Experiència didàctica en un Museu per la Fundació Rosalía 2009, Premi ONCE Solidaritat 2011, Premi Boa i Xenerosa aventados 2016, Premi Galícia inclusió Fundació Anade 2017 i Premi Internacional Ibermuseus-Converses Guerrilla de Paraules Ofici de Palabrerxs, també el 2017 el Pla Inclusiu de RMP va ser seleccionat i reconegut formant part del Banc Gallec de Bones Pràctiques en Gestió Cultural.

Totes les sessions de Encarna Lago

De la planificació a la gestió de l’accessibilitat a la Rede Museística de Lugo

14 juny
15:00h - 15:45h