Teresa Reyes

Vicepresidenta de l'ICOM España

Teresa Reyes

Vicepresidenta de l'ICOM España

Biografia

< Tornar a PROGRAMA

Llicenciada en Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia, Màster de Pirineus, museologia i gestió del patrimoni, així com de Gestió de Patrimoni Històric – arqueològic per la Universitat de Barcelona, ​​i Postgrau en Competències Directives per la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Forma part del Consell Executiu de ICOM – Espanya i des de gener de 2017 n’és la vicepresidenta. Des de 2008 és la cap de la Secció Tècnica de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, ​​on es gestiona la Xarxa de Museus Locals, integrada per 67 museus de gestió municipal que ha impulsat la implantació de “La Mirada Tàctil”, una experiència multisensorial que facilita l’accessibilitat dels continguts dels museus i el patrimoni; així com la Xarxa d’Arxius Municipals, integrada per 244 arxius. Ha coordinat, entre d’altres, la realització de diversos inventaris de patrimoni cultural, projectes museològics i museogràfics, exposicions temporals de diferents temàtiques així com estudis històric-arqueològics.

 

Va ser membre de l’equip que va dur a terme el projecte museològic i museogràfic del Museu de la Conca Dellà (Isona, Pallars Jussà, Lleida), equipament que va dirigir durant la primera dècada de la seva existència. Així mateix ha dut a terme diverses excavacions i prospeccions arqueològiques tant a les ciutats de Barcelona i Lleida com al Pirineu, especialment a la ciutat romana d’Aeso i el seu entorn.

Totes les sessions de Teresa Reyes

TAULA RODONA

14 juny
16:45h - 17:45h