Nicole Gesché-Koning

Honorary Professor of the Royal Academy of Fine Arts of Brussels

Nicole Gesché-Koning

Honorary Professor of the Royal Academy of Fine Arts of Brussels

Biography

< PROGRAM

Llicenciada per la Universitat Lliure de Brussel·les (ULB) en Història de l’art i Arqueologia (opció art non europeu) (1972), en Ciències socials (opció Antropologia) i Agregada en educació i didàctica (1973). Certificats de bibliotecària del Ministeri d’Educació Nacional (1976) i de Management museal de l’Associació de museus francòfons de Bèlgica (2001). Doble experiència com a professora i educadora en museus (servei educatiu i cultural dels Museus reals d’Art i Història de Brussel·les).

Ex-assistenta al CREA-Patrimoine (Centre d’investigació en Arqueologia i patrimoni) de la Universitat lliure de Brussel·les (membre de la xarxa de museus de la universitat) i professora honorària a l’Acadèmia de Belles Arts de Brussel·les. Professora associada de la Universitat francòfona Senghor a Alexandria (Egipte).

Membre del CECA (Comitè per a l’educació i l’acció cultural del consell internacional de museus – ICOM) des de 1978, secretària (1992-1995) i presidenta (1995-1998) del comitè i redactora de la seva revista ICOM Education (1987-2007). Coordinadora del programa europeu del CECA Tots els camins porten a Roma (1996-1998).

Co-organitzadora del seminari: La culture au cœur de l’enseignement: 1 vrai dèfi démocratique per l’associació belga Culture et Démocratie

All session by Nicole Gesché-Koning

From the Prehistomuseum to the Musée L: Planning and innovative management in access to content in Belgian museums

15 June
15:00h - 15:45h